Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Botosani: Nemultumiri la Spitalul Judetean de Urgenta; salariatii ameninta cu proteste


Autor: elena

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul filialei Sindicatului Sanitas, Lia Temciuc.

Declaraţia a fost făcută la finalul negocierilor pe care sindicaliştii le-au avut cu conducerea CJ şi a spitalului, în urma cărora nu au ajuns la un consens.

'Suntem toţi dezamăgiţi şi nu ştim ce să facem în continuare, pentru că, sunt totuşi, posibilităţi de acordare a acestor drepturi', a afirmat Lia Temciuc, care susţine că protestul va avea loc pe termen nelimitat.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati susţine că se află în imposibilitatea acordării unor drepturi de natură financiară până la semnarea unui nou contract de prestări servicii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

'Trebuie să aşteptăm, aşa cum prevede legea, contractul cu CJAS şi apoi vom vedea ce posibilităţi vom avea de majorare a drepturilor', a precizat managerul Corneliu Mihai.

Preşedintele interimar al CJ, Gheorghe Sorescu, susţine că prin bugetul pe anul în curs a alocat peste trei milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, din care 1,8 milioane de lei pentru funcţionare, iar diferenţa pentru dezvoltare. Acesta spune că, dacă bugetul va permite, fondurile alocate spitalului vor fi majorare la prima rectificare de buget.

16-02-2016
Tip
Stiri interne