Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Botosani: Protest al angajatilor Spitalului Judetean de Urgenta in fata CJ


Autor: elena

Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.

Salariaţii sunt nemulţumiţi de neacordarea tichetelor de masă, neplata drepturilor salariale pentru asistenţii medicali care au promovat gradul principal, dar şi de neasigurarea echipamentelor medicale şi materialelor de protecţie.

'A trecut suficient timp de când eforturile noastre nici nu sunt băgate în seamă. Nu se încearcă sub nicio formă să se găsească soluţii amiabile de rezolvare a problemelor noastre', a afirmat liderul Sindicatului Sanitar din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, Lia Temciuc.

Aceasta acuză conducerea spitalului că a obligat personalul auxiliar şi de îngrijire să urmeze cursuri de pregătire profesională pe bani proprii, cu toate că unitatea medicală avea obligaţia să suporte contravaloarea acestora.

Sindicaliştii mai cer majorarea finanţării pentru sectorul sanitar astfel încât aceasta să ajungă la 6% din Produsul Intern Brut.

Ei ameninţă că vor ieşi în stradă până la soluţionarea revendicărilor lor.

18-02-2016
Tip
Stiri interne