Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Botosani: Spitale informatizate pe bani europeni


Autor: elena

Doua spitale din municipiul Botosani vor beneficia de sisteme informatice implementate cu fonduri asigurate de Uniunea Europeana.
Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Recuperare 'Sfantul Gheorghe', aflate in administrarea Consiliului Local Botosani, au obtinut o finantare de aproape un milion de euro, in cadrul Programului Operational Sectorial ''Cresterea Competitivitatii Economice', a precizat, joi, primarul Catalin Flutur, intr-o conferinta de presa.

Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie va derula proiectul ''Implementarea unui sistem integrat de e-Sanatate pentru facilitarea accesului cetatenilor la servicii de calitate si prelucrarea si schimbul de informatii medicale'', in valoare de 2,057 milioane de lei. Proiectul va fi implementat intr-o perioada de 16 luni, iar in cadrul acestuia vor fi achizitionate echipamente informatice si medicale.

De asemenea, Spitalul de Recuperare ''Sfantul Gheorghe'' va implementa proiectul intitulat ''Eficientizarea activitatii prin implementarea unui sistem informatic de e-Sanatate'', in valoare de 2,029 milioane de lei.

In cadrul Programului Operational Sectorial ''Cresterea Competitivitatii Economice'' 2007-2013, Axa prioritara 3 - Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public, la capitolul ''Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar', Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a propus pentru finantare un numar de 17 proiecte, iar doua dintre ele sunt implementate la Botosani.

24-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa