Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/26/2019
Data stire

Botosani: Toti pacientii spitalului din orasul Darabani au fost externati


Autor: elena

Spitalul orasenesc Darabani a externat, joi, toti cei peste 30 de pacienti, dupa ce Directia de Sanatate Publica Botosani a dispus inchiderea, de la 1 aprilie, a unitatii spitalicesti.

Directorul spitalului, Vasile Lucian Irimia, sustine ca autoritatile sanitare au solicitat externarea sau transferul pacientilor si refuzarea oricarei internari, ca urmare a faptului ca Spitalul orasenesc Darabani a fost inclus pe lista unitatilor care devin centre pentru persoanele varstnice.

"Acum spitalul este gol. Am primit de la DSP adresa sa externam toate persoanele care nu necesita ingrijire medicala. Nu mai facem internari. Persoanele care nu pot fi externate si au nevoie de ingrijire medicala a trebuit sa le transportam la alte unitati medicale care le pot asigura asistenta medicala", a afirmat directorul, care sustine ca spitalul, cu o capacitate de 70 de paturi, nu avea nicio datorie.

Incepand de vineri, cei 70 de angajati, dintre care cinci medici, isi vor pierde locurile de munca.

Inchiderea spitalului din Darabani a avut loc in contextul in care Consiliul Local Darabani, dar si Consiliul Local Dorohoi si-au dat acordul pentru transformarea acestuia in sectie a Spitalului Municipal Dorohoi.

Autoritatile locale si judetene au promovat un proiect de act normativ pentru realizarea acestui obiectiv, insa, deocamdata, acesta nu a fost discutat.Primarul orasului Darabani, Ghiorghi Burlacu, sustine ca nu poate interveni in deciziile Guvernului si ca este obligat sa le aplice.

"Mi s-a comunicat ca toti pacientii, toti medicii, tot personalul e acasa. Multumim frumos partidului!", a declarat Burlacu.
Spitalul din Darabani deservea peste 40.000 de locuitori din zona de nord a judetului Botosani.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa