Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Braila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean


Autor: elena

Ambulatoriul sectiei de Obstetrica si Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, proiect in valoare de peste 2,7 milioane lei, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investitia urmand sa deserveasca 11.000 de pacienti pe an.

'Este un proiect pe care noi ni l-am dorit si care completeaza investitiile pe care Consiliul Judetean le-a facut in sectia de Obstetrica si Ginecologie. CJ va continua sa sustina eforturile, pentru ca acesta sectie sa devina una care sa serveasca nu numai brailenii, ci si pe cei din jurul Brailei. Nu ne oprim aici cu lucrarile. Acum se lucreaza in curte pe banii Bancii Mondiale. Este vorba de 165 miliarde lei vechi, pentru a completa ceea ce inseamna reabilitarea acestei sectii. Le-am spus oamenilor de specialitate sa vina cu propuneri, pentru a imbunatati zona nasterii, cu metode care sunt folosite in clinicile private', a declarat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Proiectul a demarat in data de 29 iulie 2009, iar in data de 10 octombrie 2011 au fost receptionate lucrarile de reabilitare, amenajare si modernizare a Ambulatoriului de Specialitate in cadrul proiectului 'Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Braila', pana la aceasta data derulandu-se procedura de achizitie a aparaturii medicale.

Valoarea totala a proiectului este de 2.714.775,24 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.195.997,73 lei, investitia realizandu-se pe Axa prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.1 - 'Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate'.

Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune prin reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul sectiei de Obstetrica si Ginecologie Braila.

Proiectul va contribui la imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial-regionala echilibrata a acestora pe teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate, contribuind astfel la obiectivul specific al programului.

25-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa