Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Braila: Aproximativ 70.000 de persoane prezinta risc crescut de contactare a gripei


Autor: elena

Aproximativ 70.000 de persoane din judeţul Brăila prezintă risc crescut de contactare a gripei şi ar avea nevoie să fii vaccinate, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Andreea Gavrilescu.

'A fost catagrafiat numărul persoanelor care necesită vaccinarea antigripală. Catagrafia persoanelor peste 65 de ani a inclus 60.202 persoane, iar cea a rezidenţilor din instituţii de ocrotire socială şi a bolnavilor cronici vârstnici, dar sub 65 de ani, a mai inclus 8.447 persoane', a declarat dr. Gavrilescu.

Situaţia a fost completată de medicii de familie şi transmisă Ministerului Sănătăţii, care urmează să aloce judeţului Brăila vaccinurile antigripale ce se vor efectua gratuit persoanelor din grupele de risc.

'Din experienţa sezoanelor gripale trecute, judeţului Brăila i se alocă între 20.000 şi 25.000 de doze de vaccin gripal sezonier, prioritate la vaccinare având vârstnicii, persoanele cu boli cronice şi personalul sanitar. Menţionăm că în toate sezoanele gripale trecute, cantitatea de vaccin alocată a reuşit să acopere toate solicitările persoanelor eligibile. Nu toate persoanele catagrafiate doresc să se vaccineze', a precizat dr. Gavrilescu.
.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, judeţului Brăila i s-a alocat o primă tranşă de vaccin gripal sezonier de 4.435 doze, din care 35 doze pentru direcţia medicală a MAI şi 4.400 doze pentru categoriile de risc.

25-11-2014
Tip
Stiri interne