Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Braila: CJAS poate finantare lunar doar 15 servicii medicale la domiciliu, desi cererile sunt peste 70


Autor: elena

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila poate asigura lunar finanţare doar pentru 15 servicii medicale la domiciliu, deşi sunt peste 70 de astfel de cereri, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de dr. Camelia Nedelcu, preşedinte-director general al CJAS.

Bugetul alocat anul acesta pentru serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu este de 345.000 lei, iar costul mediu pentru un pacient este de 1.650 lei pe lună.

'Sumele alocate permit efectuarea de servicii de îngrijiri la domiciliu pentru 15 pacienţi pe lună. Am solicitat Ministerului Sănătăţii dublarea bugetului, pentru a putea îngriji mai mulţi pacienţi. Media costului pentru un pacient, pe o cură de 30 de zile de îngrijiri, este de 1.650 lei, dar suma variază în funcţie de necesarul de servicii recomandate', a declarat dr. Camelia Nedecu.

La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Brăila, în anul 2015 se află în contract un număr de şase furnizori de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu.

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu se acordă ţinând seama de starea de sănătate a asiguratului, la recomandarea medicilor de specialitate din ambulatoriu, medicilor de familie şi medicilor de specialitate din spital la externarea asiguraţilor.

26-08-2015
Tip
Stiri interne