Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Braila: Cladirea in care functioneaza Spitalul TBC, disputata in instanta


Autor: elena

Cladirea in care functioneaza Spital TBC din Braila este una de patrimoniu, situata in Centrul Istoric al orasului si construita in 1897, care este disputata in instanta de Institutul Religios al Bisericii Catolice si Consiliul Judetean (CJ) Braila, care vrea sa o pastreze ca imobil cu destinatie de spital.

Institutul Religios al Bisericii Catolice a castigat in instanta, in 2007, dreptul de proprietate asupra acestei cladiri, care a functionat multa vreme sub denumirea Pensionatul de Fete 'Sfanta Maria', dar CJ a depus o contestatie la decizia emisa de Comisia de Specialitate a Retrocedarii Bunurilor.

'Noi am depus contestatie la Curtea de Apel Galati si ne-a fost admisa. O sa vedem daca vor face recurs. Deocamdata, imobilul isi pastreaza destinatia de spital', a declarat secretarul general al CJ Braila, Nicu Filoti.

Situatia privind incertitudinea asupra cladirii este cu atat mai complicata cu cat la Spitalul de Pneumoftiziologie Braila se afla in derulare un proiect cu fonduri europene pentru dotarea ambulatoriului unitatii, in valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Sora Angela, membra a Congregatiei Jezus, filiala Braila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, ca primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost facute inca din 1990, iar prima notificare oficiala catre Primaria Braila s-a facut in anul 2001.

'Cazul nostru este analizat de Comisia de Specialitate Retrocedari a Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano- Catolica. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar ca nu se doreste ca imobilul sa fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile sa decurga si sa se rezolve pe cale pasnica', a spus sora Angela.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa