Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Braila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finantari europene


Autor: elena


Comasarea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie si a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judetean de Urgente din Braila ar putea duce, prin disparitia personalitatii juridice a celor doua institutii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obtinuti din proiecte cu finantare europeana, dupa cum sustin managerii celor doua unitati sanitare care urmeaza a fi comasate.

Spitalul de Obstetrica-Ginecologie implementeaza, printr-un program derulat, impreuna cu Ministerul Sanatatii, cu fonduri de la Banca Mondiala, un proiect de reabilitare si modernizare a institutiei, in valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.

'Nu stim ce se va intampla cu proiectul finantat de Banca Mondiala, dupa ce vom fi comasati. Spitalul si-ar pierde personalitatea juridica, pentru ca noi suntem titularii. Proiectul este aproape licitat, exista deja un castigator, dar in aceste conditii riscam sa pierdem acesti bani', a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, Radu Dutu.

Si Spitalul de Pneumoftiziologie se afla in pericol de a returna finantarea europeana pentru programele aflate in derulare si de a pierde cofinantarea cu care a contribuit Consiliul Judetean Braila la aceste proiecte, dupa cum a declarat managerul institutiei spitalicesti, Stefan Sinpentru.

Proiectul are o valoare de 2,9 milioane lei si vizeaza modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Braila.

'Acum se afla in derulare procedurile stabilite de lege pentru autorizarea functionarii computerului tomograf achizitionat de CJ prin programul cu finantare europeana. Dupa comasare, Spitalul de Pneumoftiziologie disparand ca entitate juridica, sumele obtinute prin finantarea europeana ar trebui returnate, iar cofinantarea autoritatii locale s-ar pierde', a spus Stefan Sinpentru.

Din cele 111 spitale care vor fi comasate la nivelul intregii tari, doua sunt din Braila, respectiv Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si Spitalul de Pneumoftiziologie, dupa cum a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa