Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/03/2020
Data stire

Braila: Un singur centru de permanenta in tot judetul


Autor: elena

Un singur centru de permanenta medicala functioneaza, in prezent, in tot judetul Braila, iar Directia de Sanatate Publica (DSP) face demersuri pentru infiintarea a inca sapte astfel de centre, ca structuri tampon intre medicii de familie si Unitatea de Primiri Urgente.

Directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina, a explicat miercuri, in cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic, ca institutia are in plan infiintarea a doua centre de permanenta in municipiul Braila si cate unul in localitatile Tufesti, Sutesti, Ianca, Dudes si Faurei.

''La propunerile DSP, au raspuns afirmativ consiliile locale din Sutesti, Tufesti si Ianca, hotarari de consiliu care au fost transmise Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila, pentru a da acordul prealabil infiintarii centrelor'', a declarat Ciochina.

Singurul centru de permanenta medicala din judet, situat la Insuratei, a fost infiintat in 2003, iar de la inceputul acestui an, aici au fost consultati 4.126 de bolnavi, dintre care 1.126 neasigurati.

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat Ordonanta nr.7/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004, privind asigurarea continuitatii asistentei medicale prin centrele de permanenta.

Centrele de permanenta sunt obligate sa asigure continuitatea asistentei medicale primare de luni pana vineri, intre orele 15,00 - 8,00, iar in zilele de sambata si duminica si cu ocazia sarbatorilor legale, serviciul de permanenta se va efectua in intervalul 8,00 - 8,00 a doua zi.

23-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa