Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Brasov: 4.000 de locuri bugetate la Universitatea "Transilvania" pentru 2014-2015


Autor: elena

Universitatea "Transilvania" din Brasov va avea pentru anul universitar 2014-2015 un numar de 4.000 de locuri bugetate din care 2.750 pentru licenta si 1.250 pentru masterat, acelasi numar ca si anul trecut, a precizat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr. Mihaela Gheorghe, prorector cu activitatea didactica.

Inscrierile pentru admitere la cele 18 facultati ale Universitatii "Transilvania" se fac in perioada 12-19 iulie, iar pentru masterat intre 12-21 iulie. Cea mai mare concurenta anul trecut a fost la Facultatea de Medicina. La invatamantul cu frecventa de la cele 18 facultati sunt 5.865 de locuri din care 2.750 de locuri sunt bugetate.

La Facultatile de Inginerie Tehnologica si Management Industrial, Stiinta si Ingineria Materialelor, Silvicultura si Exploatari Forestiere, Design de Produs de Mediu, Ingineria Lemnului, Alimentatie si Turism, Psihologie si Stiintele Educatiei, Facultatea de Litere si Facultatea de Drept, admiterea se face prin concurs pe baza de dosar, in care media de la Bacalaureat se ia in calcul in proportie de 100%.

La Facultatea de Inginerie Mecanica admiterea se face pe baza de dosar in care 60% reprezinta media de la examenul de Bacalaureat si 40% nota de la matematica sau fizica de la examenul de Bacalaureat.

La Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor admiterea se face pe baza de dosar in care 40% reprezinta media de la examenul de Bacalaureat si 60% nota de la matematica de la examenul de Bacalaureat.

Si la Facultatea de Constructii admiterea se face luand in calcul 50% din media examenului de Bacalaureat si 50% nota la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat.

Facultatea de Medicina organizeaza admiterea pe baza de examen scris din care 90% inseamna testul grila la disciplinele biologie si chimie organica, iar 10% media de la examenul de Bacalaureat, iar la Facultatile de Educatie Fizica si Sporturi Montane si Muzica examenul de admitere consta in probe eliminatorii, probe practice si probe de interpretare artistica.

La forma de invatamant la distanta sunt 935 de locuri, toate cu taxa, la Facultatile de Inginerie Tehnologica si Management Industrial, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si Facultatea de Litere.

La forma de Invatamant cu Frecventa Redusa exista un numar de 430 de locuri la Facultatile de Inginerie Mecanica, de Drept, Educatie Fizica, si Sporturi Montane si Ingineria Lemnului, toate cu taxa.

La invatamantul universitar de masterat, forma de invatamant cu frecventa sunt 3.285 de locuri din care 1.250 sunt bugetate, iar la masterat forma de invatamant cu frecventa redusa exista un numar de 225 de locuri, toate cu taxa.

07-07-2014
Tip
Stiri interne