Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/17/2020
Data stire

Brasov: Peste patru milioane de lei economii facute de Consiliul Judetean, redistribuiti spitalelor din subordine


Autor: elena

Peste 4 milioane de lei, economii făcute de Consiliul Judeţean (CJ) şi instituţiile din subordine, la care se adaugă două milioane de lei venite de la bugetul de stat, au fost dirijaţi către cele şase spitale din subordinea CJ Braşov.

Rectificarea bugetară a fost aprobată miercuri, în şedinţa ordinară a CJ Braşov.

"Este vorba în total de 6,5 milioane de lei, sumă care a avut o serie de priorităţi. În primul rând, pentru cele şase spitale publice de care noi suntem responsabili, cu sume mai mari pentru Spitalul Clinic de Pediatrie şi pentru Maternitate, unde sunt lucrări de reabilitare. Restul spitalelor au primit bani pentru dotări şi pentru taxe de acreditare, absolut necesare pentru a fi achitate în acest an. De asemenea, prioritate au avut alocările de cofinanţări pentru proiectele europene, în special pentru proiectul derulat de Compania Apa în valoare de 180 de milioane de euro. Mai sunt o serie de solicitări din partea instituţiilor de protecţie socială aflate în subordinea Consiliului Judeţean, dar nu este vorba de sume foarte mari", a declarat după şedinţa ordinară preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu.

În cadrul şedinţei, consilierii judeţeni au votat şi împărţirea sumei de 9,6 milioane de lei de la bugetul de stat, pentru reabilitarea unor drumuri judeţene şi comunale. Din această sumă, 1,3 milioane de lei au fost alocaţi pentru deszăpezirea drumurilor judeţene până la sfârşitul acestui an.

Consilierii judeţeni care răspund de municipiul Săcele au cerut să li se aprobe suma de 500.000 de lei, necesară redeschiderii spitalului din localitate, închis la 1 aprilie 2011. Pentru că solicitarea a ajuns târziu la Consiliul Judeţean, după ce au fost împărţite toate sumele, municipiul Săcele a primit doar suma rămasă nedistribuită, adică 71.000 de lei.

"Rectificarea bugetară votată miercuri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean a fost una mare, substanţială. Vom mai avea o rectificare bugetară la începutul lunii decembrie, dar va fi mai mică", a precizat Mihai Pascu.

29-10-2014
Tip
Stiri interne