Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Brasov: Ultimele noutati prezentate la Salonul National de Optica si Optometrie


Autor: elena

La ediţia a 14-a a Salonului Naţional de Optică şi Optometrie de la Braşov sunt prezente 26 de firme care oferă ultimele noutăţi în domeniul lentilelor, în perioada 12-14 iunie.

"S-a constatat în urma unor studii clinice că există o incidenţă crescută a cazurilor de cataractă şi a scăzut vârsta de incidenţă a cataractei din cauza acestei utilizări a diverselor ecrane. A fost dezvoltat un filtru de lumină albastră care să protejeze ochiul şi să vedem mai clar şi mai bine, în aceste cazuri de ecrane mici, ecrane mari, diverse ecrane care au intrat în viaţa noastră de dimineaţă până seara", a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Tătar Moisescu, preşedintele Patronatului Optica.

Sursa citată a afirmat că filtrele de lumină nu sunt scumpe, dar nici foarte ieftine pentru că au fost investiţi foarte mulţi bani în partea de cercetare, dar nu ridică în mod dramatic preţul unei lentile.

Cercetarea pentru un asemenea filtru poate să ajungă să coste undeva între 4-5 miliarde de dolari, durează câţiva ani şi implică mai multe centre de cercetare şi universităţi, plecând de la o nevoie medicală.

Nu toate lentilele care se comercializează pe piaţă în acest moment beneficiază de filtre speciale de protecţie împotriva luminii albastre.

"Există clienţi care se informează şi vin şi cer o astfel de protecţie. Există bineînţeles şi opticieni care află mai multe informaţii despre stilul de viaţă al clientului lor, despre activităţile pe care le desfăşoară şi atunci ştiu ce să-i recomande. Din păcate, în România se întâmplă să se recomande un simplu antireflex ca protecţie pentru lumina albastră ceea ce nu este neapărat cea mai bună soluţie. Antireflexul nu face altceva decât să elimine reflexiile de pe suprafaţa lentilei, să le facă mai transparente, nu neapărat oferă şi o protecţie împotriva luminii albastre. Trebuie cumpărat un anumit tip de tratament antireflex pentru a se obţine efectul de protecţie dorit", a explicat Adrian Badiu, director general în cadrul unei companii prezente la Salonul Naţional de Optică şi Optometrie.

La cea de a 14-a ediţie a Salonului Naţional de Optică şi Optometrie, din care 12 ediţii s-au desfăşurat la Braşov, sunt expuse oferte diverse şi în privinţa ramelor de ochelari.

12-06-2015
Tip
Stiri interne