Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Brazilia garanteaza Uniunii Europene ca virusul Zika nu va afecta Jocurile Olimpice de la Rio


Autor: elena

Ministrul Sănătăţii din Brazilia, Marcelo Castro, s-a întâlnit marţi cu ambasadorii ţărilor din Uniunea Europeană, cărora le-a garantat că actuala epidemie provocată de virsul Zika nu va afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august.

În declaraţiile acordate ziariştilor la finalul întrevederii, Castro a precizat că a profitat de această întâlnire pentru a le garanta ambasadorilor europeni că turiştii care vor veni în Brazilia cu ocazia marelui eveniment polisportiv din această vară vor găsi o ţară "mai bine pregătită" pentru a face faţă virusului.

Demnitarul a insistat asupra faptului că ţânţarul Aedes aegypti, care transmite atât virusul Zika, precum şi febra dengue, febra galbenă şi Chikungunya (maladie manifestată prin febră puternică şi dureri articulare), are ca vârf de reproducere perioadele cele mai călduroase, în timp ce Jocurile vor avea loc în luna august, în plină iarnă australă.

'Putem spune cu multă siguranţă că Jocurile Olimpice nu vor întâmpina nicio dificultate" din cauza ţânţarului respectiv, a afirmat Castro, citat de agenţia EFE.

În cursul reuniunii, Ministrul brazilian al Sănătăţii le-a explicat interlocutorilor săi că sâmbătă a fost lansată, în ţara sa, ziua de "mobilizare naţională" împotriva Aedes Aegypti, fiind vizitate cu această ocazie 2,8 milioane de locuinţe de către agenţii de sănătate, militari şi poliţişti, care au efectuat curăţirea şi distrugerea posibilelor locuri de reproducere a ţânţarilor.

'Această mobilizare va fi permanentă şi, în următoarele săptămâni, vor fi vizitate milioane de locuinţe", a declarat Castro, care le-a reamintit ambasadorilor europeni că guvernul brazilian va acorda o atenţie specială metropolei Rio de Janeiro, datorită statutului său de oraş olimpic.

17-02-2016
Tip
Stiri externe