Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Bubenek: A crescut adresabilitatea pacientilor fata de Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu"


Autor: elena

Adresabilitatea pacienţilor faţă de Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din Bucureşti a crescut în ultimii cinci ani, ajungându-se să fie rezolvate aici peste 50% din intervenţiile de chirurgie cardiacă din România şi peste 80% din intervenţiile de chirurgie vasculară din România, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul institutului, dr. Şerban Bubenek.

El a precizat însă că această creştere de solicitări a fost posibilă pe fondul sub-dezvoltării altor centre de profil din ţară.

"Am ajuns în ultimii cinci ani să rezolvăm peste 50% din intervenţiile de chirurgie cardiacă din România, peste 80% din intervenţiile de chirurgie vasculară din România. (...) Pentru chirurgia cardiacă de urgenţă facem cam 75% din urgenţele din toată ţara, iar pentru chirurgia vasculară de urgenţă cum ar fi anevrismele de aortă facem tot cam 75%. Din păcate această adresabilitate a crescut pe seama sub-dezvoltării şi deteriorării accentuate a activităţi altor centre dedicate patologie cardiovasculare", a afirmat medicul.

Şerban Bubenek a reamintit că Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" funcţionează într-o clădire cu risc seismic crescut, deşi de zece ani a sesizat autorităţile sanitare cu privire la acest lucru.

Directorul institutului şi-a exprimat speranţa ca săptămâna viitoare să fie aprobată o hotărâre de guvern prin care va fi posibilă construirea unui spital verde în curtea institutului, din fondurile de mediu, spital pentru care studiul de fezabilitate a fost realizat în urmă cu mai bine de 9 ani.

29-09-2015
Tip
Stiri interne