Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Bugetul Capitalei este nelegitim, anunta prefectul Cristian Atanasoaei


Autor: elena

Bugetul Bucurestiului este unul nelegitim din cauza a peste 30 de greseli de transcriere a cifrelor comise de Directia Buget Finante din cadrul Primariei Capitalei, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Acesta a precizat ca, in aceste conditii, proiectul de buget nu poate fi validat si depus la Trezorerie pentru ca el sa intre in functiune.
Prefectul Capitalei a spus ca proiectul bugetului municipalitatii pe 2011 contine o serie de inardventente intre sumele propuse de primarul general, cele votate de consilierii municipali si cele scrise in final ca adoptate de catre Secretariatul CGMB.

"Sper sa fie vorba doar de erori materiale si nu de alte aspecte. Am constatat in urma analizei ca in forma finala a proiectului au fost scrise sume care nu corespund celor discutate in cadrul votului dat de consilieri. Sunt situatii in care cele scrise in procesul verbal al sedintei nu corespund cu inregistrarile de pe banda magnetica. Au iesit erori de redactare multiple, circa 35 de puncte, in care sunt gresite sumele, practic nu putem vorbi de nicio legalitate, acest proiect fiind nelegitim", a explicat prefectul.

El a exemplificat cu situatii in care la anumite proiecte de investitii, cum ar fi "inchidere inel median circular", primarul general a propus 5.976 mii lei, CGMB a votat 1.976 mii lei, iar in forma finala s-a scris suma 1000, 976 mii lei, in aceasta situatie de greseala de transcriere fiind alte 21 de cazuri.

Mai exista situatii in care nu se respecta suma propusa si cea votata de catre consilieri: pentru banii alocati Teatrului "Metropolis" primarul general a cerut 5.560 mii lei, CGMB a votat 5.760 mii lei, iar forma finala transcrisa a fost de 5.620 mii lei. La servicii, in domeniul locuintelor, primarul general solicita 92.247 mii lei, CGMB a votat 43.929 mii lei si forma finala este de 45.356 mii lei.


Un alt aspect sesizat de catre prefectul Capitalei a fost ca sumele alocate pentru spitale nu au fost respectate, asa cum au votat consilierii: la Victor Babes, primarul general a cerut 2.250 mii lei, consilierii au votat 19.108 mii lei, iar in forma finala s-a gasit tot 2.250 mii lei, la Spitalul "Sf.Maria", primarul general a cerut 28.631 mii lei, consilierii 33.631 mii lei, si in forma finala s-au gasit 8.547 mii lei.

Potrivit prefectului Cristian Atanasoaie, Prefectura Capitalei a cerut explicatii Directiei de Asistenta Tehnica si Juridica si Directiei Buget Finante ale municipalitatii, dar raspunsul transmis a fost unul confuz si necorespunzator legislatiei.

"Directia de Buget Finante are obligatia sa transcrie amendamentele votate de consilieri, dar ea transmite ca nu a inteles ceea ce se aude pe banda si nu a luat in seama documentatiile scrise", a spus prefectul.

El a precizat ca indreptarea acestor erori se poate face prin discutarea urgenta intr-o noua sedinta CGMB, in caz contrar aceste situatii avand gravitate penala.

"Sincer, astept o indreptare urgenta a acestor fapte si nu ma gandesc inca sa sesizez vreo institutie a statului care sa faca cercetari. Prioritatea mea este sa avem un buget al Capitalei legitim si functional", a completat prefectul Atanasoaei.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa