Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Bugetul municipiului Suceava a fost votat in unanimitate de alesii locali


Autor: elena

Bugetul municipiului Sucevei pentru anul 2015, care este cu aproximativ 20% mai mare decât anul trecut, a fost votat de toţi cei 22 de consilieri prezenţi la şedinţa deliberativului de joi.

Singurul ales local care a absentat de la şedinţa Consiliului Local a fost viceprimarul demis, social-democratul Gavril Vîrvara, pentru că este în concediu de odihnă.

Bugetul general consolidat al Sucevei pentru 2015 va fi de 356,11 milioane de lei, cu 19,2% mai mare comparativ cu anul trecut.

Primarul independent al Sucevei, Ion Lungu, declara cu o zi în urmă că acesta este ''un buget optimist'' şi ''fără restricţii politice'' ar putea fi votat de aleşii locali. ''80% din amendamentele aduse la buget au fost acceptate. Doar restricţii politice ar putea face ca acest buget să nu fie votat'', spunea Lungu.

Proiectul de buget prevede pentru investiţii o sumă cu 71,59% mai mare faţă de aceea din 2014, ponderea cea mai mare fiind în învăţământ, respectiv 31,38%, urmată de transport şi reabilitări străzi cu 22,37%.

Lungu a precizat că în acest an are în vedere reabilitarea a două sute de străzi din municipiu. Totodată, el a spus că în bugetul local s-a inclus o sumă de 2 milioane lei pentru extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

29-01-2015
Tip
Stiri interne