Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Butaru (ANSVSA): Probele recoltate din portocale, trimise la Bucuresti; luni sau marti - rezultatele


Autor: elena

Probele recoltate din portocale de la un lanţ de magazine din judeţul Argeş cu care se presupune că au fost contaminaţi copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" şi la două spitale din Piteşti vor fi trimise la laboratorul din Capitală, urmând ca cel târziu marţi să fie prezentate rezultatele analizelor, a declarat, sâmbătă, preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru.

'Colegii noştri din Argeş la ora aceasta recoltează probe de portocale, vor fi ambalate, sigilate şi trimise în cel mai scurt timp (...) la Laboratorul Naţional de Referinţă de la Bucureşti. Noi am stabilit să avem astăzi echipe de lucru la laboratorul de la Bucureşti maxim luni după amiază sau cel mai târziu marţi dimineaţă vom avea rezultatele analizelor", a spus preşedintele ANSVSA într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

El a adăugat că ANSVSA s-a autosesizat în urma incriminării acestor fructe.

'Noi ne-am autosesizat în urma incriminării acestor fructe şi am stabilit să recoltăm deocamdată aceste fructe, dacă vor apărea pe parcursul anchetei putem să analizăm şi alte alimente incriminate. Deocamdată au fost incriminate doar portocale", a explicat Butaru.

Preşedintele ANSVSA a explicat că ancheta este coordonată de Ministerul Sănătăţii şi de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

'Am dispus controlul abia ieri (sâmbătă-n.r.) când au fost incriminate portocalele, pentru că până ieri nu s-a pus în discuţie această temă", a menţionat Butaru.

13-02-2016
Tip
Stiri interne