Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Buzau: Centru cultural, in cladirea fostului spital orasenesc I. C. Bratianu


Autor: elena

Cladirea in care a functionat fostul spital orasenesc I. C. Bratianu din Buzau va adaposti in viitorul apropiat noul centru cultural, potrivit unui proiect lansat in dezbatere publica de Consiliul Judetean.

"Noul centru cultural va fi realizat in parteneriat cu primaria, iar noi am propus sa pastreze numele de I. C. Bratianu, personalitate politica importanta, care, in anul 1881, in calitate de prim-ministru al Romaniei, a raspuns cererii consilierilor comunali de a da Buzaului padurea Crang care trecuse din proprietatea episcopiei in proprietatea statului", a declarat sambata, pentru AGERPRES, presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu.

Potrivit acestuia, centrul cultural va gazdui doua institutii de cultura de interes judetean - Centrul pentru conservarea si promovarea culturii traditionale si Scoala populara de arte si meserii -, precum si una de interes local - Casa de cultura a municipiului Buzau.

"Proiectul este rezultatul incercarilor din ultimii ani de a da o destinatie de interes public unui imobil emblematic prin istoria sa pentru municipiul si judetul Buzau si am apreciat ca, desi a fost spital, destinatia social-culturala este cea mai adecvata", a spus Victor Mocanu.

24-09-2011
Tip
Stiri interne
Sursa