Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Buzau: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimisi in somaj


Autor: elena

Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unitati spitalicesti din judetul Buzau intrate in restructurare ar putea intra in somaj.

'Managerii celorlalte spitale refuza sa-i accepte, principala motivatie fiind aceea a finantarii pe care o obtin din relatia contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate si plafonul maxim de 70 la suta pe care trebuie sa-l indeplineasca pentru cheltuielile de personal. Sunt niste socoteli de care trebuie sa se tina seama, nu am inca niste date concrete si niste decizii ferme. Probabil ca se va intra in somaj in momentul in care aceste unitati urmeaza sa fie restructurate sau desfiintate. Legea spune ca urmeaza sa intre in somaj, caci pierderea locului de munca nu are loc dintr-un motiv care este imputabil angajatului', a declarat miercuri pentru AGERPRES Venera Acsinte, directorul DSP Buzau.

La randul sau, Dorel Nicolescu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, a declarat pentru AGERPRES ca in afara de un medic ginecolog si cateva asistente medicale unitatea nu isi poate permite sa faca alte angajari.

"Am depasit plafonul legal de cheltuieli cu personalul cu peste 15 la suta, in conditiile in care cheltuielile cu utilitatile si cu hrana bolnavilor au crescut in acest an cu peste 20 la suta. Sper sa se gaseasca o solutie astfel incat colegii nostri sa nu ajunga in somaj', a afirmat el.

De la cele trei unitati spitalicesti din orasul Patarlagele si comunele Vintila Voda si Parscov ar urma sa fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care sapte medici si 51 de asistenti medicali. Pana in prezent doar Consiliul Local din Vintila Voda a emis o hotarare de transformare a spitalului din localitate in centru de batrani.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa