Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Buzau: Primaria Parscov refuza transformarea spitalului din localitate in camin de batrani


Autor: elena

Primaria comunei Parscov nu este de acord cu transformarea spitalului din localitate in camin de batrani.

''Noua ne trebuie spital, nu camin de batrani, unitatea avea peste 60 de locuri si deservea 10 comune din vecinatate. Imobilul va intra in conservare si vom cauta un investitor pentru un spital'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul comunei Parscov, Gheorghe Sturzu.

La randul sau, medicul Emil Dorobantu, directorul Spitalului Parscov, a spus ca in cursul zilei de joi vor pleca acasa toti bolnavii de la sectia interne si majoritatea bolnavilor de la sectia de boli paliative.

''Doi sau trei bolnavi in stadiu terminal sunt ai nimanui pentru ca au copiii plecati in strainatate si nu stiu ce sa fac cu ei'', a mai aratat Emil Dorobantu.

Acesta a avertizat ca, desi in judetul Buzau sunt vacantate 360 de posturi, managerii de spitale refuza sa primeasca personalul de aici.

''Directorii de spitale reclama depasirea plafonului de cheltuieli cu personalul si nu vor sa ne angajeze, chiar daca au in schema locuri vacante'', a mai spus Emil Dorobantu.

Din cele trei unitati spitalicesti din orasul Patarlagele si comunele Vintila Voda si Parscov ar urma sa fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care sapte medici si 51 de asistenti medicali.

Pana in prezent doar Consiliul Local din Vintila Voda a emis o hotarare de transformare a spitalului din localitate in centru de batrani.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa