Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Cainele are un important rol antistres pentru copii


Autor: elena

Compania unui câine acţionează în mod extrem de benefic împotriva riscului de anxietate la copii, prezenţa şi interacţiunea omului cu patrupedul exercitând un efect de calmare şi relaxare, relatează passionsante.be.

Principala Agenţie guvernamentală americană de sănătate (Centres for Disease Control and Prevention) a realizat un studiu pe circa 700 de copii cu vârsta medie de şase ani, jumătate dintre ei având câine (de mai mult sau mai puţin timp).

Părinţii au completat un chestionar, evaluând o serie de parametri ai copiilor: înălţimea şi greutatea, activitatea fizică (sau sedentarismul datorat şi timpului petrecut în faţa ecranului calculatorului sau televizorului), tulburări de comportament etc.

S-a constatat că, global, compania unui câine nu influenţează indicele de masă corporală (IMC) sau gradul de activitate fizică.

Cercetătorii arată că acest efect al prezenţei unui câine se manifestă mai degrabă la adulţi, cum au demonstrat de altfel alte studii (plimbarea zilnică constituie în sine o formă de activitate fizică, moderată, dar reală).

Câinele joacă însă un rol evident în prevenirea anxietăţii la copii: la profiluri echivalente, copiii care petrec un timp cu tovarăşul lor necuvântător prezintă un risc de două ori mai mic să sufere de anxietate.

În grupul studiat (proporţia poate diferi în rândul populaţiei generale), 10% dintre copiii care aveau câine prezentau semene de anxietate, faţă de 20% dintre cei care nu se bucurau de compania patrupedelor.

În concluzie, câinele este, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, un prieten preţios din multe motive.

15-02-2016
Tip
Stiri externe