Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/19/2020
Data stire

Cancelarul german respinge regulile ce interzic ca voluntarii infectati cu Ebola sa revina in tara lor


Autor: elena

Regulile impuse în unele state care interzic ca voluntarii din domeniul medical care au fost în misiuni în Africa de Vest şi s-au infectat cu Ebola să revină în ţările lor au fost respinse miercuri de cancelarul german Angela Merkel, relatează DPA.

'Pentru noi în Germania este important să le dăm siguranţă voluntarilor. În cazul în care sunt infectaţi, pot reveni acasă pentru a primi un tratament medical adecvat', a declarat Angela Merkel, după o reuniune cu preşedintele din Haiti, Joseph Martelly, aflat în vizită în Germania.

'Certitudinea pentru cei care sunt expuşi unui mare risc în ţările afectate este o recompensă a statului. Face parte dintr-o înţelegere cu voluntarii noştri să spunem /.../ 'dacă te infectezi - şi să sperăm că nu - ai dreptul legal şi ai garanţia evacuării'', a precizat cancelarul german.

În Germania au fost trataţi trei doctori africani bolnavi de Ebola. Un doctor din Uganda este internat într-o clinică din Frankfurt, iar unul din Senegal s-a vindecat într-un spital din Hamburg. Pe de altă parte, un doctor sudanez care s-a îmbolnăvit în Liberia a decedat la Leipzig.

29-10-2014
Tip
Stiri externe