Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Caras-Severin: Circa 70 de cai cu anemie infectioasa urmeaza sa fie sacrificati


Autor: elena

Aproximativ 70 de cai bolnavi de anemie infectioasa vor fi sacrificati, pana la sfarsitul lunii viitoare, in judetul Caras-Severin, dupa ce, anul trecut, alte aproape 250 de animale din gospodariile carasenilor au ajuns in abatoare.

Demarata in 2010, actiunea de eradicare a anemiei infectioase la cai a continuat si anul acesta in intreg judetul Caras-Severin.

Proprietarii animalelor care vor fi sacrificate vor fi despagubiti cu sume ce variaza intre 1.500 si 3.000 de lei, in functie de varsta si rasa calului, dupa cum a declarat Florin Radulescu, seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin.

Proprietarii ai caror cai au fost diagnosticati cu anemie infectioasa sunt nemultumiti atat de sumele pe care le primesc, cat si de rezultatul analizelor de laborator.

"In randurile proprietarilor de cai exista si unele suspiciuni cu privire la rezultatele analizelor. Oamenii solicita repetarea analizelor, deoarece nu inteleg cum de cei mai frumosi cai sunt diagnosticati cu aceasta boala", a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timis.

Amenzile pentru proprietarii care refuza sa predea caii bolnavi pot ajunge la 10.000 lei.

29-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa