Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/15/2020
Data stire

Caras-Severin: Localitati fara medici de familie


Autor: elena

Presedintele-director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Caras-Severin, Gheorghe Dumitrascu, a declarat, luni, ca asiguratii din mai multe judete unde nu exista medici de familie au trebuit sa opteze pentru alte cabinete de medicina de familie, din localitati mai apropiate.

In opt localitati din judetul Caras-Severin nu este deschis niciun cabinet de medicina de familie.

Este vorba de localitatile Brebu Nou, Bania, Ciuchici, Ciudanovita, Garnic, Goruia, Marga si Vrani, toate din mediul rural.
De asemenea, in localitatile Constantin Daicoviciu si Valiug exista deschise doar puncte de lucru.

Un alt aspect care trebuie semnalat se refera la faptul ca sunt si localitati in care exista cate un medic de familie, insa, necesarul de medici este de doi, cum este cazul comunelor Berzovia, Berzasca, Luncavita, Cornereva, Obreja si Teregova.

Unii dintre medicii de familie, in afara sediilor principale, si-au infiintat si puncte de lucru in alte localitati, in care merg in anumite zile ale saptamanii, sau chiar zilnic. Programul de lucru in aceste puncte este de doua-trei ore, pentru a oferi aceste servicii si pentru a evita deplasarea asiguratilor.

La ora actuala, in Caras-Severin sunt 165 de medici de familie care au contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Caras-Severin, din care 69 isi desfasoara activitatea in mediul rural.

Practic, 42% din medicii de familie care se gasesc in relatie contractuala cu CJAS Caras-Severin furnizeaza servicii medicale in mediul rural.
In 2012, la nivelul judetului se inregistreaza un numar de medici de familie care se situeaza sub necesarul calculat, de 185.

24-09-2012
Tip
Stiri interne
Sursa