Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/21/2020
Data stire

Caras-Severin: Protest impotriva transformarii spitalului din Anina in camin de batrani


Autor: elena

Peste 700 de oameni au protestat miercuri in centrul orasului Anina impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a transforma spitalul din localitate in azil de batrani.

Ei asteapta, acum, o solutie din partea autoritatilor locale prin care spitalul sa fie salvat de la desfiintare.Oamenii spun ca desfiintarea spitalului ar fi un adevarat genocid pentru Anina, un oras sarac, ai carui locuitori nu au posibilitatea sa mearga peste 30 kilometri pana la Resita pentru a se trata.

Situatia pacientilor care se afla internati la ora actuala in spital este inca incerta. Nimeni nu stie cum si cand vor fi transferati la Spitalul Judetean din Resita.

Autoritatile locale mai au o singura zi la dispozitie pentru a decide daca acceseaza programul guvernamental 'Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice'.

Deocamdata, insa, au contestat decizia Ministerului Sanatatii si iau in calcul si inaintarea unei actiuni in instanta pentru a evita inchiderea spitalului.
Spitalul din Anina deserveste aproximativ 6.000 de locuitori, are o capacitate de 55 de paturi, in patru sectii, precum si 40 de angajati, cadre medicale si personal auxiliar.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa