Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Caras-Severin: Reprezentantii spitalelor au fost instruiti sa faca fata situatiilor de urgenta


Autor: elena

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Semenic' al judetului Caras-Severin a organizat joi, la Resita, o instruire in domeniul prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta, adresata reprezentantilor unitatilor spitalicesti din judet.

In cadrul actiunii de instruire a fost facuta o scurta informare cu privire la constatarile rezultate in urma actiunilor de control, de prevenire, desfasurate de specialisti din cadrul inspectiei judetene de prevenire la unitatile sanitare, precizandu-se ca, pe parcursul anului trecut, au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.100 lei, precum si 20 de avertismente.

La actiune au participat directorii de spitale din judet si conducerea Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin. Desi au fost invitati si primarii in ale caror unitati administrative functioneaza spitalele, acestia au participat in numar foarte mic.

Printre alte aspecte prezentate si analizate, s-au aflat si notiunile generale despre prevenirea dezastrelor si regulile de comportare in cazul producerii dezastrelor, dar si aspecte vizand realizarea lucrarilor noi de constructii de unitati sanitare si instalatii tehnologice, de dezvoltare, modernizare si schimbare a destinatiei celor existente.

Tot cu aceasta ocazie, cei prezenti au fost instruiti in domeniul situatiilor de urgenta la unitatile sanitare si le-au fost aratate modalitatile de organizare a primei interventii si realizarea salvarii, a evacuarii utilizatorilor.

La capitolul masuri pentru asigurarea evacuarii unitatilor spitalicesti in caz de incendii, au fost prezentate chiar si o serie de studii de caz.

26-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa