Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Caras-Severin: SJU Resita a limitat programul de vizite din cauza virozelor si infectiilor respiratorii


Autor: elena

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decis limitarea vizitelor, la această unitate spitalicească, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, ca urmare a creşterii numărului virozelor şi infecţiilor respiratorii din ultima săptămână.

'Ministerul Sănătăţii a decis limitarea accesului persoanelor aparţinătoare, în spitalele din judeţ. În acest sens am primit o adresă, iar noi, la rândul nostru, am făcut o recomandare spitalelor pentru a o pune în practică. Nu este vorba de o carantină, ci doar de o limitare a vizitatorilor. După cum se ştie, în spitale vin mulţi vizitatori, sunt şi aparţinători, iar în această perioadă s-a constatat o creştere a numărului cazurilor de viroze, ale infecţiilor acute de căi respiratorii', a declarat joi, pentru AGERPRES, Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Peste 700 de viroze şi infecţii respiratorii au fost raportate săptămâna trecută la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, iar persoanele din afară unităţilor spitaliceşti, care vin în vizită, pot fi purtătoare de viruşi periculoşi pentru pacienţii internaţi.

'În spital se poate intra strict în programul de vizită. În afara acestui program, pot intra doar urgenţele şi cei care necesită consultaţii de specialitate. Cei cu probleme medicale pot veni la spital, în continuare. Doar cei care vin în vizită sunt rugaţi să respecte programul, pentru a nu ne transforma întru-un focar de epidemie de gripă şi alte infecţii respiratorii. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru un bolnav operat să înceapă să tuşească, de exemplu. Populaţia trebuie să înţeleagă faptul că această măsură este pentru a proteja bolnavii care sunt deja internaţi în spital', a afirmat Violeta Florea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

18-02-2016
Tip
Stiri interne