Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/15/2019
Data stire

Caras-Severin: Spitalele vor fi reevaluate, spune vicepresedintele Comisiei de sanatate din Senat, Iosif Secasan (PDL)


Autor: elena

Problema spitalelor din Romania se va clarifica imediat ce va aparea Hotararea de Guvern care va definitiva situatia, atat a spitalelor care urmeaza a fi comasate, cat si a celor care se vor reprofila, a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Senat, dr. Iosif Secasan (PDL).

'Ce este nou si bun, in toata aceasta situatie, se refera la faptul ca se renunta la criteriile aleatorii de asezare pe lista a unitatilor si intervin criteriile de performanta. Totodata, autoritatile centrale vor trebui sa emita un document cu putere de lege, respectiv, o Hotarare de Guvern, prin care se vor stabili foarte clar unitatile care de aici incolo nu mai pot face contracte cu Casele de Asigurari de Sanatate', a explicat dr. Iosif Secasan.

El a afirmat ca formele de asistenta medicala care se vor putea organiza pe raza localitatilor in care spitalele se vor reprofila sunt centrele de permanenta, deservite de cel putin cinci medici de medicina generala sau de familie, apoi substatiile de ambulanta, prezente in fiecare localitate, dar si cabinetele medicale de tip ambulatoriu, cu medici de specialitate, aflati in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Caras-Severin.

Pe langa aceste forme, mai spune parlamentarul de Caras-Severin, la caminele de varstnici vor exista medici internisti sau de medicina generala si asistente.

La randul sau, directorul Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin, Dragos Luca, a precizat ca la Otelu-Rosu decizia unanima a Consiliului Local si a cadrelor medicale a fost sa nu acceseze programul oferit de Ministerul Sanatatii Publice si sa ramana spital orasenesc.

Orasul Bocsa a facut o asemenea solicitare catre ministerul de resort, dar aceasta nu a intrat in posesia Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin.

In ceea ce priveste orasul Anina, Consiliul Local a hotarat sa mentina spitalul si, prin urmare, nu a lansat o cerere catre organele in drept, de reprofilare a unitatii spitalicesti din localitate.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa