Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/21/2020
Data stire

Cea mai mare sala de sport cu acces gratuit din Capitala - inaugurata in Oraselul Copiilor


Autor: elena

Cea mai mare sala de sport cu acces gratuit din Capitala a fost inaugurata vineri in Oraselul Copiilor si este destinata activitatilor sportiv-educative pentru copii cu varste de pana la 18 ani.

"Sala de sport a fost realizata din fonduri de la bugetul local. Cu aceasta inaugurare se inchide intregul proiect 'Oraselul Copiilor', deci saptamana viitoare vom face receptia finala la intreg oraselul. Tot proiectul se intinde pe 34 de hectare si a costat 5 milioane de euro. Sunt realizari cu banii contribuabililor din sectorul 4, dar tot Bucurestiul are acces liber la sala de jocuri de iarna si la sala multifunctionala de sport din cadrul Oraselului Copiilor", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

La randul sau, premierul Victor Ponta s-a aratat multumit ca incheie campania pentru europarlamentare cu inaugurarea salii de sport.

"Nu pot decat sa ma duc la toti primarii sa le arat ce a facut Piedone aici, sa avem cat mai multe sali si cat mai multi copii care fac sport, sa ajunga toti la fel de buni ca Gabriela Szabo, Ilie Nastase si Leonard Doroftei", a afirmat premierul.

Intrebat de presa referitor la o initiativa de a boicota alegerile de duminica, Ponta a raspuns ca oamenii care sunt interesati vor veni la vot.

Avand o suprafata de 1.000 mp, cladirea are un regim de inaltime de P+1 si este destinata activitatilor sportiv-educative pentru copiii cu varste de pana la 18 ani. Accesul este gratuit, programarile pentru diferitele activitati sportive putand fi facute in prealabil la receptia salii de sport.

Cu o amprenta la sol de 500 m parterul a fost amenajat cu terenuri pentru practicarea unor sporturi precum handbal, baschet, minifotbal si volei.

Etajul cladirii gazduieste o zona pentru fitness dotata cu trei benzi de alergare, doua biciclete, o bicicleta eliptica si un stepper.

In cea de-a doua zona au fost amplasate doua echipamente multifunctionale de forta, iar intr-o alta opt mese de ping pong, fiind totodata amenajat si un spatiu de gimnastica dotat cu sapte spaliere, un cal cu trambulina si saltele.

De asemenea, sala este dotata cu patru vestiare, tot atatea bai cu dus, supraveghere video, precum si sistem wireless de acces la internet.

Edificata in mai putin de o jumatate de an constructia reprezinta cel de-al doilea obiectiv de investitii realizat in cadrul proiectului de ansamblu privind reamenajarea Oraselului Copiilor demarat de autoritatea locala inca din 2011, dupa ce aceasta zona a sectorului a trecut din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti in cea a Consiliului Local sector 4.

Sala de sport multifunctionala este situata pe una dintre aleile ce marginesc accesul principal in parc, in vecinatatea locului de joaca acoperit inaugurat in decembrie 2013.

Locatia dedicata practicarii miscarii si sportului reprezinta cadoul-surpriza al edilului sectorului 4 oferit tuturor copiilor in preajma celebrarii in plan international a zilei lor.

La eveniment au participat europarlamentarul Daciana Sarbu, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, liderul PC, Daniel Constantin, ministrul Tineretului, Gabriela Szabo, si fostul jucator profesionist de tenis Ilie Nastase.

23-05-2014
Tip
Stiri interne