Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/28/2020
Data stire

Ceai cu lamaie impotriva cancerului ovarian


Autor: elena

Ceaiul şi lămâia (printre alte alimente) exercită un efect protector împotriva cancerului ovarian, datorită conţinutului bogat de flavonoizi, arată un studiu realizat pe circa 200.000 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, ţinute sub observaţie în medie 30 de ani.

Cercetători englezi de la Universitatea East Anglia arată că un consum regulat de produse bogate în flavonoizi (ceai, struguri şi vin roşu, cacao şi ciocolată, cireşe, caise, zmeură, prune) şi flavononi (ca eriocitrina şi hesperidina din lămâi şi alte citrice) reduce riscul de a dezvolta un cancer ovarian, scrie vineri passionsante.be.

Un studiu anterior demonstrase că adăugarea de lămâie în ceai permite o mai bună păstrare a antioxidanţilor din băutură. Două ceşti pe zi, alături de fructe şi legume, reprezintă o cale eficientă de a scădea riscul de cancer ovarian.

Acest studiu se alătură altora care insistă pe importanţa unei alimentaţii echilibrate, bogate în vegetale, pentru prevenirea mai multor tipuri de cancer.

30-01-2015
Tip
Stiri externe