Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Cercetatorii chinezi au creat un accelerator medical cu ioni grei pentru tratarea cancerului


Autor: elena

Cercetatorii chinezi au dezvoltat un accelerator medical cu ioni grei pentru a fi utilizat în radioterapia împotriva cancerului, au anunţat joi oamenii de ştiinţă din această ţară, informează agenţia Xinhua.

Un recent test cu privire la fasciculul acceleratorului a fost încununat de succes, marcând sfârşitul dependenţei Chinei de echipamente importate, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Fizică Modernă din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, cu sediul în provincia Gansu din nord-vestul Chinei.

Cercetătorii au declarat că aparatul medical nou dezvoltat este capabil să accelereze fascicolul de ioni de carbon până la 400 de electron-volţi pentru fiecare nucleu şi să furnizeze extracţie non-lineară lentă şi rezonantă.

Tratamentele moderne împotriva cancerului folosesc acceleratoare de ioni grei pentru a bombarda o ţintă cu electroni de mare energie şi a distruge astfel celulele canceroase.

Institutul din China a început să dezvoltare acest accelerator din luna mai a anului 2012, după şase decenii de cercetare. În prezent, un singur spital din China, aflat în Shanghai, dispune de un astfel de echipament pentru tratamentul cancerului, acesta fiind importat din străinatate.

De îndată ce acceleratorul creat de cercetătorii chinezi va trece de evaluarea şi inspecţia instituţiei China Food and Drug Administration vor putea începe testele clinice după care aparatul medical va fi pus complet în funcţiune pentru terapie, mai notează agenţia Xinhua.

24-12-2015
Tip
Stiri externe