Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Chile devine prima tara din America Latina care cultiva canabis in scop terapeutic


Autor: elena

Chile a devenit miercuri prima ţară din America Latină care cultivă canabis în scopuri terapeutice, transmite AFP.

''Este prima cultură medicinală de canabis autorizată în America Latină. Este un moment istoric pentru ajutorarea celor care suferă'', a declarat Ana Maria Gazmuri, preşedintă a Fundaţiei Daya, cu ocazia ceremoniei de lansare a acestei iniţiative.

După germinarea seminţelor, plantele cele mai solide vor fi mutate pe un teren aparţinând primăriei localităţii La Florida, situată la sud de capitala chiliană.

Prima recoltă este aşteptată pentru luna aprilie, iar după o lună distribuirea gratuită a uleiului din extract de canabis pentru 200 de pacienţi bolnavi de cancer, selectaţi pentru acest program. Pacienţii vor face obiectul unui studiu medical pentru a verifica rezultatele terapeutice ale tratamentului.

Guvernul de la Santiago de Chile s-a angajat să clasifice canabisul ca drog uşor, ceea ce ar reduce pedepsele pentru trafic de canabis şi ar facilita utilizarea sa în scop terapeutic, în timp ce parlamentul chilian are în vedere analizarea unui proiect de lege pentru depenalizarea creşterii de canabis pentru uz personal.

30-10-2014
Tip
Stiri externe