Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

China:Vaccinuri antirabice contrafacute - un mort si opt arestari


Autor: elena

Opt persoane au fost arestate in sudul Chinei pentru ca au produs si comercializat vaccinuri antirabice false, care ar fi dus la moartea unui copil, anunta luni presa oficiala, citata de AFP.

Autoritatile au descoperit 1 263 doze (dintre care 1 214 fusesera deja folosite) de vaccin antirabic falsificat, in 13 dispensare rurale si 20 de clinici private din regiunea autonoma Guangxi, precizeaza China Daily. Vaccinurile au fost produse intr-o fabrica farmaceutica clandestina. Din vanzarea lor s-ar fi cistigat 330 000 yuani (37 000 euro).

Moartea in decembrie 2009 a unui copil caruia i se facusera cateva doze de vaccin antirabic, dupa ce fusese muscat de un caine, a declansat scandalul si ancheta ulterioara.

China este adesea tinta acuzatiilor de falsificare de produse, iar scandalurile in domeniul sigurantei alimentare sau farmaceutice sunt frecvente.

In fiecare an mor in China aproximativ 2 000 de persoane din cauza turbarii, numar care constituie cel mai dur bilant dupa cel din India, potrivit agentiei China Noua.

29-09-2010
Tip
Stiri externe
Sursa