Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/28/2020
Data stire

Ciclism: Turul Burkinei Faso, anulat din cauza virusului Ebola


Autor: elena

"Tour du Faso", marele rendez-vous al ciclismului de pe continentul african, care urma sa se desfasoare in Burkina Faso intre 23 octombrie si 2 noiembrie, a fost anulat din cauza temerilor legate de epidemia cu virusul Ebola, au anuntat autoritatile din aceasta tara.

"Ne aflam intr-un context in care Ebola a lovit mai multe tari din subregiune si cred ca nu ar fi prudent sa organizam mari adunari. Sensul responsabilitatilor ne obliga sa luam mai multe masuri de precautie. Din acest motiv an decis sa amanam un anumit numar de activitati, intre care si Tour du Faso", a explicat purtatorul de guvern guvernului burkinabez, Alain Edouard Traore, citat de AFP.

Cincisprezece echipe din 12 tari, patru europene (Germania, Belgia, Franta si Olanda) si opt africane (Algeria, Benin, Burkina Faso, Camerun, Cote d'Ivoire, Mali, Maroc si Togo), niciuna dintre ele atinsa de temutul virus, erau inscrise in competitie.

"Tour du Faso", una dintre principalele competitii sportive, in afara fotbalului, desfasurata in Africa, reprezinta totodata o vitrina majora pentru Burkina Faso.

Potrivit unui membru al Federatiei burkinabeze de ciclism, tara sa risca sa fie sanctionata de Uniunea Ciclista Internationala, ale carei reguli stipuleaza ca o competitie trebuie sa fie anulata cu sase luni inaintea startului sau.

Autoritatile din Burkina Faso au decis, la jumatatea lunii august, sa amane din cauza Ebola o reuniune a Uniunii Africane, care urma sa se desfasoare la inceputul lunii septembrie in capitala tarii, precum si un important salon international de artizanat, prevazut intre 31 octombrie si 9 noiembrie, care aduna la fiecare doi ani peste 400.000 de vizitatori, conform cifrelor oficiale.

03-10-2014
Tip
Stiri externe