Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Ciolos,despre o eventuala demitere a ministrului Sanatatii: Sunt situatii in care pot sa schimb un om si tot nu amelioreaza lucrurile


Autor: elena

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că o eventuală demitere a ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, pentru felul în care a gestionat situaţia bebeluşilor internaţi la Spitalul Marie Curie nu ar ameliora lucrurile şi că aşteaptă rezultatele investigaţiilor în acest caz.

Întrebat de ce nu îl demite pe ministrul Sănătăţii în condiţiile în care marţi a murit un al treilea copil, Cioloş a răspuns: "O să vedem care e cauza. Nu ştiu dacă din cauza ministrului a murit... Vă daţi seama că şi eu sufăr, încerc şi eu acum să aflu lucruri. Dar nu face ministrul analizele. Sunt laboratoare care fac analizele, sunt experţi care fac analizele şi trebuie să folosim resursele pe care le avem la maximum posibil şi să folosim mecanismele, mai ales pentru a identifica în astfel de cazuri problema. Dar nu am încă elemente ca să vă spun dacă lucrurile au mers sau nu au mers bine, dacă e din cauze obiective sau din cauze subiective. (...) Sigur, pot să cadă capete, dar tot nu se rezolvă problema. Pentru că sunt lucruri în domeniul ştiinţelor acestea medicale pe care, oricât ai vrea, nu le poţi controla. Poţi să schimbi zece miniştri, că tot nu o să faci să progreseze ştiinţa mai repede (...) Am văzut din experienţă că sunt situaţii în care pot să schimb un om şi tot nu ameliorează lucrurile".

Premierul a mai precizat, într-o discuţie cu jurnaliştii, că în zilele acestea a discutat de mai multe ori cu ministrul Sănătăţii la telefon şi ştie că acesta "a fost prezent în procesul acesta de organizare, în a încerca să identifice sursa problemelor".

În ceea ce priveşte ancheta anunţată de Corpul de Control al prim-ministrului cu privire la modul în care este asigurat tratamentul medical şi la felul în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebeluşilor din judeţul Argeş, Cioloş a spus că a decis această anchetă pentru că vrea să ştie şi să verifice, "din mai multe surse, elemente şi informaţii" pe care le deţine.

'Când sesizez Corpul de Control, nu trebuie să rămână impresia că o fac pentru că eu constat că e o problemă, ci pentru că vreau să ştiu şi eu mai multe lucruri şi să verific, din mai multe surse, elemente şi informaţii pe care le am legate de anumite probleme. (...) E vorba de procedură, de un anumit mod de organizare, de eficienţa unei instituţii, nu de conţinut", a explicat prim-ministrul.

16-02-2016
Tip
Stiri interne