Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Ciurchea (CNAS): Este ilegal ca, in perioada internarii, un pacient sa-si cumpere medicamente


Autor: elena

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat luni că nu este legal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să îşi cumpere medicamente sau să îşi plătească investigaţiile.

Potrivit preşedintelui CNAS, în cazul în care totuşi s-a întâmplat acest lucru, iar pacientul a fost pus să îşi plătească medicamentul sau investigaţia medicală, atunci acesta trebuie să îşi primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat.

'Nu este normal, nu este legal ca un pacient care este internat să fie trimis pentru alte investigaţii sau reţete, medicamente sau materiale sanitare să le plătească. Dacă un pacient este într-o asemenea situaţie şi pe perioada internării a plătit un serviciu medical sau un material, atunci trebuie să se îndrepte cu o cerere şi chitanţa şi dovada şi imediat i se vor returna acei bani. Este absolut ilegal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să îşi cumpere un medicament sau investigaţie. Dacă totuşi s-a întâmplat ca pacientul să plătească investigaţia, trebuie să îşi primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat", a afirmat Ciurchea, la inaugurarea oficială a Compartimentului de primire pacienţi al Institutului Clinic Fundeni.

15-02-2016
Tip
Stiri interne