Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/16/2019
Data stire

Cladirile din Iasi vor fi iluminate in albastru pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului


Autor: elena

Cele mai importante cladiri din Iasi vor fi iluminate in albastru vineri, in cadrul campaniei "Light it up blue", lansata pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

La initiativa creatoarei de moda Cristina Nichita, cladiri importante din Iasi, precum cele ale Primariei Municipiului Iasi, Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" si Universitatii Petre Andrei vor fi iluminate vineri, de la ora 20,00 in albastru.

"Initiativa face parte dintr-o actiune internationala de folosire a culorii albastru in incercarea de a atrage atentia asupra autismului. Cladiri importante din America de Nord si din lume - inclusiv Empire State Building din New York City si Turnul CN din Toronto, Canada, isi vor aprinde luminile albastre pentru constientizarea autismului si pentru a atrage atentia asupra zilei de 2 aprilie si a importantei ei", a declarat creatoarea de moda Cristina Nichita, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi.

Premiata de revista Avantaje cu titlul Femeia Anului 2010 pentru Implicare si Responsabilizare Sociala, ea insasi mama a unui copil cu autism, Cristina Nichita continua cu daruire sa se implice in problematica copiilor cu autism din comunitatea ieseana, in incercarea de a schimba statutul acestor copii si de a invinge ignoranta semenilor.

Special pentru evenimentul "Arata ca-ti pasa" organizat vineri seara de catre Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) la Iasi, creatoarea de moda a pregatit si o colectie denumita simbolic "Light it uo blue", banii obtinuti din vanzarea acesteia urmand a fi donati filialei iesene a asociatiei pentru amenajarea Centrului de Zi pentru Autisti din Iasi.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa