Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Cluj: A fost inaugurat bazinul pentru kinetoterapie din Complexul de Natatie 'Universitas'


Autor: elena

Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS) a Universitatii Babes-Bolyai (UBB) a inaugurat marti, in prezenta conducerii institutiei, bazinul pentru kinetoterapie al Complexului de Natatie 'Universitas', din parcul 'Iuliu Hatieganu'.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Andrei Marga, a evidentiat la festivitatea inaugurala ca 'in vremuri in care se tot reduc fondurile de investitii', UBB inaugureaza un obiectiv cu totul necesar pentru a implini dezideratul consacrat 'Mens sana in corpore sano'.

'Micul bazin era necesar, ca baza sportiva de recuperare. Am dorit, totodata, sa ii ajutam pe cei mici sa invete sa inoate. Suntem incantati ca putem duce mai departe proiectul Campusului Educatiei Fizice, dupa ce am realizat Campusul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, plus diverse lucrari, la alte facultati. Pe agenda de lucru a UBB modernizarile pentru Educatia Fizica au fost un obiectiv major. In prezent, la FEFS studiaza peste 2.100 de studenti, indrumati de 58 de cadre didactice titulare, 18 cadre asociate iar dotarile de care dispune acum institutia vor atrage tot mai multi tineri spre acest profil', a spus rectorul UBB.

Profesorul Andrei Marga a amintit nume celebre de sportivi care s-au afirmat pe bancile FEFS si apoi la nivel mondial, precum Bella Karoly, fost antrenor al echipei olimpice de gimnastica, Simion Schobel, handbalist de renume mondial, Gabriela Szabo, campioana olimpica si mondiala la atletism, Ionela Tarlea, campioana mondiala la atletism, Maria Cioncan, medaliata la Jocurile Olimpice la atletism, apoi Simona Richter, Ioana Dinea, Laura Moise, medaliate la Jocurile Olimpice si la Campionate Europene la judo, atletele Nicoleta Grasu, Iloc Cristina si Mihaela Botezan.

Un alt obiectiv, pe care UBB va face eforturi sa il incheie cu bine, este Caminul 'Juventus', a adaugat Andrei Marga. El a precizat ca fondurile alocate pentru bazinul mare si bazinul mic de kinetoterapie au fost de 550 de miliarde lei, mai mult de jumatate fiind din resursele proprii ale UBB.

Decanul FEFS, prof. univ. Vasile Bogdan, a declarat pentru AGERPRES ca baza sportiva din parcul 'Iuliu Hatieganu' se apropie, pe zi ce trece, de standardele europene. 'Politica UBB de valorificare a patrimoniului sau este activa si de apreciat. Bineinteles ca ne intereseaza sa asiguram studentilor o baza didactica la parametri foarte inalti, inclusiv in domeniul kinetoterapiei, dar si pentru publicul larg, care vine in acest parc sportiv sa ia o gura de sanatate', a spus decanul FEFS.

La randul sau, directorul administrativ adjunct al UBB, Bujor Campeanu, a declarat pentru AGERPRES ca si accesoriile necesare unui complex de natatie olimpic au fost complet instalate - sistemul de cronometrare electronica si cel de control al accesului in unitatea sportiva. Valoarea totala a lucrarilor s-a ridicat la 860.000 de euro, fonduri alocate atat de la bugetul de stat, cat si din resursele proprii ale UBB. Investitia a inceput in 2007 si este integral terminata la 1 martie 2011. Bazinul de natatie, de dimensiuni olimpice, omologat cu acest statut, plus cel de kinetoterapie functioneaza, din acest moment, la capacitatea lor maxima.

02-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa