Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Cluj: Ambasadorul britanic Paul Brummell a participat la inaugurarea unui laborator de 130.000 de euro la o scoala


Autor: elena

Două laboratoare în valoare de 130.000 de euro au fost inaugurate, joi, de o şcoală privată din Cluj-Napoca, în prezenţa ambasadorului Marii Britanii, Paul Brummell.

Cele două laboratoare sunt cuprinse în aşa-numitul Centru de Ştiinţe SPArK, iar aici elevii vor face experimente de chimie, biologie şi fizică. Conducerea şcolii speră că noua investiţie îi va ajuta pe copii să obţină rezultate mai bune în domeniile ştiinţei, dar şi să se apropie cu mai multă plăcere de ele.

'SPArK Science Centre a fost creat la Transylvania College din preocuparea continuă pentru inovarea educaţională la scară cât mai largă,  precum şi din dorinţa de a insufla respect şi dragoste faţă de ştiinţă, stimulându-i pe elevi să obţină performanţe în domeniul ştiinţei şi să ia în considerare ştiinţa ca opţiune de carieră. Cu ajutorul unei investiţii britanice în valoare de 130.000 de euro, s-a reuşit  construirea unui centru ultra-performant, cu un viitor promiţător în domeniul cercetării ştiinţifice. Centrul este format din două laboratoare, unul 'uscat' pentru activităţile teoretice şi unul 'umed' pentru experimente practice', a spus Anca Rusu, director în cadrul şcolii.

Laboratorul teoretic dispune de echipamente şi software-uri interactive, care permit o explorare avansată a tuturor resurselor informaţionale disponibile, în timp ce laboratorul practic oferă spaţiul, echipamentele şi utilităţile necesare pentru a testa teoriile studiate într-o manieră sigură şi dinamică.

Profesorii şcolii au explicat că în aceste laboratoare copiii, dar şi elevii din clasele mai mari, de liceu, îşi pot exersa cunoştinţele.

'Subiectele examenelor Cambridge de ştiinţe - fizică, chimie, biologie, pe care elevii le susţin pe parcursul liceului, includ obligatoriu şi testarea părţii experimentale, probele practice reprezentând un procentaj important în scorul final. Aceste dotări le permit elevilor să se pregătească la cel mai avansat nivel pentru specializări ulterioare în domenii precum medicină, cercetare în domeniu ştiinţific, arhitectură', a mai spus Anca Rusu.

Denumirea SPArK provine de la iniţialele cuvintelor Sulphur (ştiinţe aplicate), Phosphorus (chimie), Argon (fizică), Kalium (biologie).

La eveniment a fost prezent şi Paul Brummell, care a asistat la primele experimente în laborator ale elevilor.

"A fost o plăcere să vizitez Transylvania College cu ocazia inaugurării centrului de ştiinţe SPArK, un laborator unic care, cu siguranţă, va fi o resursă foarte valoroasă în formarea unor noi generaţii de specialişti în domeniul ştiinţelor. Este foarte interesant ceea ce am văzut, mediul mi se pare extrem de familiar, aducându-mi aminte de anii de şcoală. Pe de altă parte, progresul tehnologic este remarcabil şi aceşti copii sunt foarte norocoşi să se bucure de astfel de oportunităţi', a declarat diplomatul britanic.

Transylvania College a fost înfiinţată în anul 2000, fiind singura şcoală din România care oferă două linii de studiu, fiind acreditată pe curriculum naţional şi pe cel internaţional Cambridge. La Transylvania College învaţă 580 de elevi români şi străini, aceştia provenind din toate zonele României, precum şi din alte 27 de ţări din întreaga lume.

19-02-2015
Tip
Stiri interne