Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/29/2020
Data stire

Cluj: Cursuri de baby-sitter pentru femei, organizate de Sanitas


Autor: elena

Peste 20 de clujence de peste 45 de ani au primit luni diplome de baby-sitter de la Sanitas Cluj, care a organizat aceste cursuri din fonduri europene si in colaborare cu Ministerul Muncii.

Liderul de sindicat Stefan Roman a declarat, intr-o conferinta de presa, ca cele 28 de femei au acum inca o calificare pe langa cea de asistenta, ceea ce le va ajuta in cazul in care vor ajunge somere.

'Ele pot lucra acum oriunde, si in tara si in strainatate. Fireste, eu nu le incurajez sa plece, dar daca gasesc in afara tarii o slujba mai bine platita, e bine sa o accepte', a declarat Stefan Roman, in legatura cu faptul ca mai multe cursante au spus ca ar pleca din tara la prima oferta.

El a explicat ca a ales cursul de baby-sitter deoarece in Cluj aceasta calificare a devenit destul de ceruta.

'Ideea de baza a cursului este ca oamenii sa aiba oricand o alta calificare, pe care sa se poata baza. Un asemenea curs ar costa, daca ar fi sa dea bani pe el, cel putin 1.200 de lei. Acum, cu calificarea pe care o au, femeile se pot angaja si intr-o cresa sau se pot asocia si sa aiba grija de mai multi copii', a spus Roman.

Cursurile au fost finantate prin Fondul Social European si fac parte dintr-un program derulat la nivel national, insa fiecare judet a organizat cursuri pentru alte meserii. Liderul de sindicat a spus ca vor mai fi organizate, la Cluj, asemenea cursuri, pentru meseriile de ingrijitor la domiciliu, administrator de pensiuni, cosmeticiana, frizer, zidar si dulgher.

28-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa