Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/16/2019
Data stire

Cluj: Edilii din Mociu au amanat depunerea demisiilor scrise ca forma de protest fata de desfiintarea spitalului


Autor: elena

Edilii comunei Mociu au amanat decizia de a-si depune demisiile scrise in urma cu o saptamana, in eventualitatea in care spitalul din localitate ar fi desfiintat, asa cum prevede un ordin al ministrului Sanatatii.

Primarul, viceprimarul si sapte consilieri locali de la mai multe partide au ales aceasta forma de protest pentru a-l convinge pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila, sa renunte la transformarea spitalului din Mociu in azil de batrani.

Oamenii din localitate au organizat chiar un protest, lunea trecuta, cand au atras atentia ca spitalul a fost construit de bunicii lor, in urma cu o suta de ani, si ca el apartine comunitatii.

Satenii erau suparati deoarece prin desfiintarea acestei unitati sanitare ar ramane fara asistenta medicala care le este de mare ajutor, multi dintre ei declarand chiar ca au scapat cu viata in anumite momente tocmai pentru ca au avut spitalul atat de aproape.

Cei noua reprezentanti ai administratiei locale au alcatuit o delegatie care s-a prezentat, marti, la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii, pentru a discuta cu ministrul Cseke Attila.

''Am amanat intrarea in vigoare a demisiilor deoarece am primit promisiuni ca situatia isi va gasi o rezolvare'', a declarat, miercuri, primarul Marton Horvath, care a spus ca delegatia s-a intalnit si cu vicepremierul Marko Bela.

Primarul a explicat si ca una dintre solutii ar fi ca actualul Centrul de Sanatate din Mociu sa devina sectie externa a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, al carui manager i-a dat asigurari ca situatia ar putea fi remediata in acest fel.

Consilierul local liberal Valer Salagean a spus ca si el si-a amanat demisia pana cand va fi primit un raspuns clar si definitiv din partea Ministerului Sanatatii.

''Asteptam sa vedem ce hotarare de guvern va iesi si speram sa aflam cat mai repede, pentru ca din 1 aprilie, spitalul nu mai poate functiona'', a afirmat Salagean, care a explicat ca decizia transformarii spitalului in azil de batrani este fara rost, atata vreme cat in localitate mai exista doua camine de batrani, iar alte doua sunt in faza de construire.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa