Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenti si rezidenti, ce va reuni specialisti de talie mondiala


Autor: elena

Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.

'Masterclass-ul Neurochirurgical din Cluj-Napoca este un curs destinat studenţilor pasionaţi de această ramură a medicinii şi care caută o pregătire de calitate pentru o carieră în acest domeniu. În acest sens, studenţii au acces la cele mai noi noţiuni şi cele mai bune sinteze de specialitate. Totodată, Masterclass-ul este atractiv şi rezidenţilor interesaţi de o aprofundare a anumitor aspecte ale neurochirurgiei. Fiecare ediţie este caracterizată de sesiuni ştiinţifice de înaltă calitate, coordonate de specialişti cu experienţă în domeniile ţintă. Un element inedit al cursului este reprezentat de faptul că specialişti consacraţi din domeniul neurochirurgiei, radiologiei şi anatomiei lucrează şi prezintă, alături de rezidenţi şi studenţi, pentru a oferi o cunoaştere completă, corectă, aliniată la standardele actuale şi, totodată, inteligibilă', se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Cercul Studenţesc de Neurologie şi Neurochirurgie Cluj-Napoca.

Masterclass-ul are ca temă glioanele şi printre participanţi se numără prof. dr. Ioan Ştefan Florian , şeful Secţiei de Neurochirurgie Cluj şi preşedintele 'Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica', prof. dr. Clemens M.F. Dirven, şeful Departamentului de Neurochirurgie, Centrul Medical Erasmus, Rotterdam, Olanda; prof. dr. Ihsan Solaroglu, Departamentul de Neurochirurgie, Universitatea Koç, Istanbul, Turcia, Vice-preşedintele Societăţii Turceşti de Neurochirurgie; prof. dr. Kresimir Rotim, şeful Departamentului de Neurochirurgie al Centrului Medical Universitar 'Sestre Milosrdnice' din Zagreb, Croaţia, Preşedintele Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie; prof. dr. Feridun Acar, şeful Departamentului de Neurochirurgie, Universitatea Pamukkale, Denizli, Turcia; vice-preşedintele International Basic Neurosurgery Course; Dr. Tomislav Sajko, Departamentul de Neurochirurgie al Centrului Medical Universitar 'Sestre Milosrdnice', Zagreb, Croaţia, secretar şi fondator al Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie; dr. Victor Volovici, medic rezident neurochirurg, doctorand, Centrul Medical Erasmus, Rotterdam, Olanda - co-fondatorul conceptului de Masterclass Neurochirurgical în Cluj-Napoca.

'Totul a pornit de la ideea unei studente, Cristina Aldea, şi a unui rezident, Victor Volovici, de a organiza un curs, de un înalt nivel ştiinţific, într-un cadru accesibil tinerilor pasionaţi de neurochirurgie, cum sunt şi ei, fiind un curs organizat de studenţi pentru studenţi şi tineri rezidenţi. Clujul este cel mai bun mediu pentru desfăşurarea acestui curs, la noi existând, de mai bine de 15 ani, Cercul Studenţesc de Neurologie si Neurochirurgie (CSNN). Pentru a patra ediţie am propus abordarea subiectului neurochirurgiei glioamelor. Ne aşteptăm la mai mult de 200 de participanţi, inclusiv de peste hotare. La această ediţie vom avea ca şi lectori nume mari ai neurochirurgiei mondiale', a declarat în comunicat coordonatorul ştiinţific al Cercului Studenţesc de Neurologie şi Neurochirurgie Cluj-Napoca, prof. dr. Ioan Ştefan Florian.

16-02-2016
Tip
Stiri interne