Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/21/2020
Data stire

Cluj: Studentii la Psihologie vor sa amenajeze in spitale spatii destinate terapiei cu animale


Autor: elena

Asociatia Studentilor Psihologi din Romania (ASPR) intentioneaza sa implementeze un proiect prin care sa construiasca intr-un spital de copii din Cluj un spatiu in care sa faca terapie cu ajutorul animalelor.

Coordonatoarea proiectului, Delia Suceveanu, a explicat ca asociatia poarta de mai multa vreme discutii cu managerii mai multor spitale din oras in vederea identificarii unui spatiu.

Conferentiarul universitar Alina Rusu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca s-a demonstrat prin studii ca animalele au un efect benefic asupra copiilor spitalizati, pe care ii ajuta sa treaca mai usor peste perioada de tratament, le diminueaza stresul si le accelereaza perioada de recuperare.

Alina Rusu a mai spus ca pe parcursul acestei terapii cu animale psihologul poate sa isi dea seama daca micutul sufera de anumite afectiuni psihologice nediagnosticate.

'Am avut cazuri in care am descoperit copii supusi unor abuzuri, tocmai prin urmarirea comportamentului lor in raport cu animalele. Pe de alta parte, si pentru studenti aceste activitati sunt foarte importante, deoarece pot face terapie aplicata. Ei apoi discuta atat intre ei, cat si cu profesorii aceste experiente, fapt care ii ajuta foarte mult profesional', a aratat Alina Rusu.

Ea a adaugat ca o alta varianta a terapiei cu animale, care nu sunt de obicei acceptate in incinta spitalelor, este cea cu robotei. Acestia seamana cu niste jucarii, dar sunt mai complecsi, avand anumite functii de socializare.

Membri ASPR, dar si voluntari de la alte facultati din Cluj-Napoca participa de mai multi ani la asemenea proiecte de sustinere prin diferite activitati a copiilor spitalizati.

Anul trecut au beneficiat de un asemenea proiect 630 de copii. Aceste campanii se intind pe perioada mai multor luni, de obicei din aprilie pana in octombrie.

De asemenea, in vederea campaniei din acest an, studentii au participat la niste traininguri care au vizat inteligenta emotionala si terapia asistata de animale.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa