Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/25/2020
Data stire

CNAS: Peste 14 milioane de carduri de sanatate au fost distribuite, mai sunt 350.000


Autor: elena

Peste 14 milioane de carduri de sănătate au fost distribuite până în prezent şi au mai rămas de distribuit aproximativ 350.000, dintre care 113.000 la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al CNAS transmis miercuri AGERPRES, numărul total de carduri returnate la CASMB de Poşta Română a fost iniţial de 192.000 de carduri, dintre care au fost distribuite peste 79.000 la ghişeele Casei şi prin intermediul medicilor de familie.

CNAS precizează că, în prezent, aproximativ 30.000 de carduri sunt blocate în sistem, cele mai multe dintre acestea din cauza tastării greşite a pin-ului şi din cauza scoaterii lor din cititor înainte de confirmarea în sistem a validării.

"Deblocarea cardurilor de sănătate se poate face de către furnizorul de servicii medicale apelând la helpdesk sau de către pacient la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află", susţine conducerea CNAS.

Sursa citată susţine că, la mai puţin de o lună de la introducerea cardului naţional de sănătate ca instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale acordate asiguraţilor care au intrat în posesia acestui document, în ultimele zile, numărul validărilor cu cardul reprezintă 70% din totalul serviciilor medicale acordate zilnic.

"Implementarea cardului de sănătate este rezultatul sprijinului constant oferit de Guvernul României. Ministerul Sănătăţii este unul dintre actorii principali care a contribuit la implementarea acestui proiect. De asemenea, a contat foarte mult sprijinul şi înţelegerea tuturor furnizorilor de servicii medicale, care au conştientizat importanţa cardului naţional de sănătate. Nu în ultimul rând, acest sistem construit pentru pacienţi a beneficiat de sprijinul acestora şi le mulţumesc foarte mult", afirmă Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, în comunicatul de presă.

La nivel naţional, în perioada 1 - 27 mai, au fost acordate 6,4 milioane de servicii medicale validate cu cardul de sănătate şi 3,9 milioane servicii medicale acordate fără card.

"În totalul serviciilor medicale acordate fără card sunt cuprinse şi serviciile acordate copiilor şi persoanelor neasigurate. Din a doua săptămână de funcţionare a sistemului cardului naţional de asigurări de sănătate s-a dublat numărul serviciilor validate cu cardul, faţă de cele acordate fără card. Mai mult de jumătate din totalul acestor servicii au fost acordate de medicii de familie. (...) Cu o săptămână înaintea implementării cardului de sănătate, în dată de 24 aprilie, au fost activate în sistem 50.000 de carduri, iar în data de 4 mai au fost activate 147.000 de carduri. După această dată, au fost activate în medie aproximativ 250.000 de carduri pe zi. Până în data de 27 mai numărul total de carduri activate este de 6,2 milioane", susţine CNAS.

28-05-2015
Tip
Stiri interne