Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati


Autor: elena

Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi până în prezent, a precizat joi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES.

"Conform datelor furnizate de Compania Naţională Poşta Română privind stadiul de distribuire a cardului naţional de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie şi până în prezent Poşta Română a predat peste 9,7 milioane de carduri de sănătate către asiguraţi. Procesul de predare - primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poşta Română, în conformitate cu acordul cadru şi contractele subsecvente încheiate cu CNAS şi casele de asigurări de sănătate", se arată în comunicat.

CNAS mai precizează că până în acest moment există un singur judeţ, Sălaj, unde toate cardurile de sănătate au fost preluate de către Poşta Română. Din cele 152.000 de carduri au fost predate asiguraţilor 147.000, iar 6.500 se află încă la oficiile poştale, de unde pot fi ridicate de către asiguraţi.

În acest judeţ, Poşta Română a început procedura de retur către casele de asigurări a cardurilor nepredate către asiguraţi şi al căror termen de 20 de zile, prevăzut în contractul de distribuire, a expirat.

CNAS apreciază că rata de distribuire a cardurilor de sănătate în acest judeţ va fi de peste 97%.

Procedurile stabilite în acordul-cadru şi contractele subsecvente prevăd că, după expirarea termenului de 20 de zile pe care îl are la dispoziţie pentru a livra cardurile, Poşta Română are un termen de 10 zile lucrătoare pentru a preda cardurile nedistribuite la casele de asigurări în evidenţa cărora se află asiguraţii.

Asiguraţii vor fi informaţi în momentul în care va demara activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.

După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. Vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului.

După această perioada de testare, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui, arată sursa citată.

30-10-2014
Tip
Stiri interne