Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/29/2020
Data stire

Coalitia guvernamentala a discutat despre alocarea teritoriala a fondului de sanatate


Autor: elena

Reprezentantii coalitiei de guvernare au discutat, luni, in sedinta, posibilitatea ca fondurile incasate de Casa Nationala pentru Asigurarile de Sanatate (CNAS) de la un anumit contribuabil sa fie distribuite mai degraba la spitalul unde se trateaza persoana respectiva decat in localitatea de resedinta a acestuia, a declarat viceliderul grupului minoritatilor nationale, Ovidiu Gant.

"Sunt disfunctionalitati la plata de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Eu am fost de parere ca sumele alocate bolnavului pentru prestatii medicale trebuie sa-l urmeze pe acesta. Daca un bolnav din Ialomita se trateaza la un spital din Bucuresti, banii pentru prestatia medicala ar trebui sa mearga la Bucuresti, nu la Ialomita" a precizat, pentru AGERPRES, deputatul Gant.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a cerut de mai multe ori ca CNAS, care colecteaza si aloca fondurile pentru serviciile de sanatate, sa treaca in subordinea Ministerului Sanatatii.

Recent, insa, o initiativa legislativa a fost demarata in Parlament, pentru trecerea CNAS in subordinea Legislativului.

"CNAS poate sa dea banii, nu ministerul, si problema este unde trebuie sa fie Casa, la minister, la Parlament. Deocamdata nu se stie", a declarat liderul deputatilor UDMR, Mate Andras-Levente, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este institutia publica autonoma care administreaza si gestioneaza Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa