Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Coalitia pentru Familie si Constitutie nu este de acord cu introducerea unei ore de educatie sexuala in scoli


Autor: elena

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie şi-au exprimat îngrijorarea, miercuri, faţă de propunerea de introducere a unei ore de educaţie sexuală în şcoli.

"Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă şi obiective străine de valorile familiei (o parte dintre acestea inexistente juridic), care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educaţie sexuală în şcoala românească. Este bine cunoscut eşecul înregistrat în Anglia. Deşi educaţia sexuală a fost introdusă de creatorii de programe sociale pentru a stopa procentul de sarcini la adolescente, cel mai mare din Europa în 2010, Anglia ocupă în continuare locul fruntaş, înregistrându-se de asemenea o creştere a numărului de sarcini şi avorturi", susţin reprezentanţii coaliţiei într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Coaliţia pentru Familie şi Constituţie salută măsura anunţată de MECŞ de evaluare "corectă" a contextului românesc în ceea ce priveşte introducerea unei educaţii pentru sănătate, prin prisma unor experţi în educaţie şi reprezentanţi ai Academiei Române.

"În acest moment în şcolile din România există disciplina opţională de educaţie pentru sănătate care poate fi rodată pentru a se ajunge la o formă agreată de copii şi părinţi. Certificăm faptul că domnul consilier Romeo Moşoiu este un cunoscător avizat al realităţii din societatea românească. Fost lider al studenţilor din Universitatea Bucureşti şi Liga Studenţilor din România, consilier la Preşedinţia României şi consilier în domeniul tineretului, cu o experienţă notorie de peste 20 de ani, părinte a trei copii (în curând patru), domnul consilier cunoaşte pulsul societăţii şi poate reprezenta corect în cadrul ministerului contextul referitor la familia românească şi problematica educaţională", se mai afirmă în scrisoarea deschisă.

În ceea ce priveşte Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), "un ONG reprezentativ având 40 de filiale în ţară", Coaliţia pentru Familie şi Constituţie susţine că APOR are drept obiectiv "îmbunătăţirea educaţiei în cadrul învăţământului din România, iar activitatea sa este în deplină consonanţă cu scopul ministerului, educaţia tineretului".

Coaliţia pentru Familie şi Constituţie este formată din peste 80 de organizaţii non-guvernamentale.

17-06-2015
Tip
Stiri interne