Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Comisia de sanatate a Camerei: Doar unitatile farmaceutice pot vinde cu amanuntul medicamente online


Autor: elena

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege potrivit căruia vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în mediul online este permisă doar unităţilor farmaceutice.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr. 266/2008 privind modul în care funcţionează farmaciile şi cum se vând medicamentele, iniţiată de deputatul independent Petru Movilă, prevede că vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în mediul online este permisă doar unităţilor farmaceutice reglementate în sensul prezentei legi, iar distribuţia medicamentelor în mediul online de către alte persoane fizice sau juridice este strict interzisă şi constituie contravenţie.

Iniţiativa legislativă mai spune, de asemenea, că unităţile farmaceutice care doresc să distribuie medicamente online trebuie să solicite autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii.

'In cazul în care organele de inspecţie ale Ministerului Sănătăţii constată abateri de la prevederile prezentei legi, prin comercializarea medicamentelor în mediul online, acestea vor dispune aplicarea contravenţiilor dar şi suspendarea activităţii, precum şi înştiinţarea organelor de cercetare abilitate. Comercializarea medicamentelor prin intermediul unor site-uri care nu aparţin unităţilor farmaceutice reglementate de prezenta lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 10.000 şi 20.000 de lei, precum şi suspendarea site-urilor", se mai arată în proiectul de lege.

Acesta a fost respins de Senat şi urmează să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

16-02-2016
Tip
Stiri interne