Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Comunicat de presa - Asociatia "Salveaza o inima"


Autor: elena

Apel umanitar: Oana suferă de o maladie rară care îi macină pielea şi oasele

Oana Speranţa Stoica, de 35 de ani, suferă de o maladie necruţătoare, epidermaliză buloasă distrofică, care îi distruge pielea şi oasele.

Boală genetică se manifestă prin autodistrugerea epidermei şi apariţia unor bule pe întreaga suprafaţă a corpului şi au efect de mutilare, în special la nivelul mâinilor şi picioarelor, iar în timp vor afecta şi sistemul osos.

Chiar dacă i s-a spus de foarte multe ori că nu există leac pentru maladia genetică de care suferă, boală pe care o are de la 6 ani, există un tratament, foarte costisitor, care-i va ameliora efectele.

Oana ne-a mărturisit că au fost multe momente în care şi-a dorit să se sinucidă, însă acum vrea mai mult ca niciodată să trăiască. Are grijă de doi copii, are un soţ iubitor şi în inimă multă speranţă că mâine va fi mai bine. Copiii sunt, de fapt, nepoţii ei şi a devenit tutorele lor legal după ce părinţii copiilor, foarte grav bolnavi, s-au stins.

"Este îngrozitor să duci o viaţă întreagă o asemenea boală, însă faptul că am un soţ iubitor şi doi copii minunaţi de care am grijă, îmi dă forţă să lupt şi o dorinţă nemărginită de a trăi. Dumnezeu mi-a insuflat o speranţă mare în suflet şi vreau să profit de ea", declară Oana Speranţa Stoica.

Suma de care are nevoie Oana este de 10.000 de euro, pentru a ajunge cât mai rapid în Germania, la Clinica din Freiburg. În acest sens, Asociaţia 'Salvează o inimă' a demarat o campanie umanitară pe platforma sa de donaţii online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/oana-speranta-stoica/.

Donaţiile se pot face şi în conturile bancare RO98CECEAB1308RON0360792 (CEC Bank) şi RO36RZBR0000060012143466 (Raiffeisen Bank - Cod SWIFT RZBRROBU şI Cod BIC RZBR), titular cont - Oana Speranţa Stoica.

"Este cutremurătoare povestea Oanei, iar pentru mulţi dintre noi este un exemplu. Cum ne-a contactat s-o ajutăm, am şi demarat această campanie umanitară. Oana mi-a mărturisit că în momentul de faţă vrea să lupte pentru cei doi copii şi pentru soţul ei, deoarece i-au oferit tot sprijinul şi iubirea din lume.  Apelăm la sufletul bun al românilor şi am toată încrederea că o vom ajuta", declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei "Salvează o inimă".

Asociaţia "Salvează o inimă" a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.

Persoană de contact
Vlad Plăcintă
Preşedinte Asociaţia 'Salvează o inimă'

Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication

15-02-2015
Tip
Comunicat de presa